Ada orang memang tak boleh kalau tak makan nasik tak ada pedas2. Dapat ulam-ulaman timun, kacang botol, ulam raja cicah sambal belacan pun dah nikmat!
Tapi jadi masalah kalau yang jenis gatal-gatal hidung tiap kali makan dek kerana resdung. Siaplah lepas tu tergenyeh-genyeh hidung. Gatal sikit-sikit takpe lagi, ni naik merenyam sampai merah-merah hidung.
Sebab tu setiap kalau rasa teringin nak makan sambal belacan ni, suka standby sama Asmak Herbs. Telan 2 biji sebab nak elakkan rasa gatal tu.
Bahan-bahan dalam Asmak Herbs ni pun semulajadi je. Dengan akar mengkunyit, serapat, lada hitam & tongkat ali. InshaAllah sangat membantu melegakan resdung seawal 2 hari bergantung pada tahap resdung seseorang.
Mana tak seronok. Kalau yang dah bertahun tak makan sambal belacan, pergghh sampai pejam2 matalah dok gaul nasik panas2 dengan kuah lemak siput sedut. Lapor pulak ek? Hihi.
#Asmak Herbs
Tiada ulasan:
Catat Ulasan