Posts

Image
SHAMPOO BUNGA RAYA PLUS🌺🌿🌾

Memang dah x tahan masa tu.. Kulit kepala kerap gatal.. Terus grab sebotol syampoo Bunga Raya Plus.

Alhamdulillah, dengan cubaan pertama.. Kulit kepala jadi selesa, x gatal lagi
.. Bila bertudung dah xde masalah kulit kepala gatal.. Selesa sangat.. Bau Wangi dan kita cuba berubah daripada syampoo yang biasa digunakan tu.

Untuk lebih sihat dan akar rambut lebih kuat.. Siapa yang x suka kan..Syampoo Bunga Raya Plus lah jawapan ya.

Shampoo Bunga Raya Plus Mungkin penutup untuk Pencarian shampoo yg selama ini anda cari.. Kenapa?

Kelebihan Syampoo Bunga Raya Plus:-

⭐Menyegarkan kulit kepala
⭐Menghilangkan kelumumur
⭐Menghalang kegatalan kulit kepala.
⭐Menghilangkan kudis/jerawat kepala
⭐Menyihatkan rambut
⭐Menghilangkan keguguran rambut
⭐Membantu merawat stress dan kepenatan
⭐Menyuburkan & melembutkan rambut
⭐Menghalang rambut gugur
⭐Membantu Masalah Uban (bkn faktor usia)
:
Produk ini tanpa kandungan sabun, paraben & SLES. Anti oksidan dan anti bakter…

Seronok nye bila dapat bercuti atau 'me time'

Image
6 Fakta Tentang Bercuti Yang Pasangan Kita Wajib Tahu

1. Kajian daripada American Psychological Association merumuskan bahawa bercuti ni menurunkan stres kerana bercuti ni membuatkan kita jauh daripada persekitaran yang mengingatkan otak kita kepada stres dan rasa cemas

2. Wanita yang bercuti sekali dalam 6 tahun mempunyai 8 kali ganda keberangkalian untuk terkena penyakit jantung berbanding wanita yang bercuti sekurang kurangnya 2 kali setahun

3. Satu kajian mengatakan seseorang yang bercuti lebih daripada 10 hari mempunyai kebarangkalian 2 kali ganda untuk mendapat bonus dan kenaikan gaji kerana prestasi kerja mereka lebih baik

4. Bercuti mampu menguatkan kembali 'emotional bonding' sesama pasangan dan anak anak yang makin hari makin pudar dan lemah akibat kesibukan bekerja

5. Bercuti di tempat yang mempunyai elemen alam dan semulajadi mampu mengurangkan kesan 'nature-deficit disorder' pada anak anak, sebuah keadaan di mana anak kita jadi kurang gembira dan mengalami…
Image
Tahukah anda pengambilan vitamin C dapat membantu mengurangkan gejala selsema.

Vitamin C yang dimaksudkan ini bukanlah ubat yang dibeli dari farmasi, tapi makanan segar yang boleh didapati daripada buah-buahan dan sayur-sayuran.

Untuk itu, pastikan anda beri pada anak setiap hari supaya dapat meningkatkan daya tahan tubuh mereka.

Di sini terdapat sumber Vitamin C semulajadi iaitu:
Strawberi, brokoli, oren, tomato, kiwi, betik, labu, potato manis.

Jika anak enggan makan buah-buahan ini ketika selsema, anda boleh sediakan dalam bentuk smoothie atau jus.

Selamat mencuba.

Kredit: my.theasianparent.com

#Wearefamily
#Anaksihathatitenang
#JusAsmakGold


Image
Kulit baby adalah sangat halus dan lembut.

Disebabkan itu ada di kalangan baby mengalami kulit sensitif yang serius  disebabkan pengeluaran pelbagai produk baby yang tidak diketahui isi kandungannya.

Asmak Baby Care adalah produk baby yang diformulasikan daripada herba dan bahan semulajadi.

Bebas daripada bahan kimia yang berbahaya.

Dihasilkan dengan bahan yang berkualiti tinggi, suci dan selamat digunakan oleh bayi anda.

Sangat sesuai untuk bayi baru lahir dan kanak-kanak.





Image
🏵️🏵️Bila kita dah biasa sapu pada anak dengan minyak herba asmak..

🌼🌼Setiap kali nak tido si adik mesti minta sapukan minyak herba asmak .. Mudah macam tu, x payah nak paksa2.

🏵️🏵️Si adik ni kalau malam2 tido selalu nafas berbunyi.
Sapu dada, belakang.. Alhamdulillah, tido pun senang dan lena.

🌼🌼Alhamdulillah, sejak kenal dengan minyak herba asmak ni mudahkan tugas sakit pening anak2.

🏵️🏵️Hanya titis, sapu dan gosok sahaja, x susah pun..dari selalu ulang alik ke klinik kini dah semakin kurang jejak kaki ke sana.

🌼🌼Perlu ada langkah awal supaya sakit anak x melarat. Andai kata sakit berlarutan segeralah berjumpa dengan doktor.

💐💐Minyak herba asmak ada 3 saiz yang menjadi pilihan pengguna , botol comel si minion 10ml..mudah dibawa kemana-mana,saiz 30ml yang sedang-sedang saja dan yang paling besar si mok-mok saiz 50ml.

💐💐Minyak viral yang sentiasa mendapat sambutan orang ramai. X kenal Maka x cinta. 😊😊

Go Natural For a Better Life

#anaksihathatitenang
#asmakbymhamsb
#…
Image
Habbatus Sauda (tulisan Jawi: الحبة السوداء), juga dikenali sebagai Jintan hitam. Nama saintifik: Nigella sativa ialah sejenis tumbuhan berbunga (magnoliphyta atau angiosperm) secara tahunan yang tumbuh secara aslinya di bahagian selatan dan barat daya benua Asia.
.
Ia mempunyai ketinggian berukuran 20–30 cm (7.9–11.8 in), manakala struktur daunnya yang halus, lurus (tetapi tidak berbentuk seperti jarum). Bunganya pula berstruktur halus, biasanya berwarna putih dan biru pucat dengan 5 hingga 10 kelopak. Buahnya pula bersaiz besar dalam bentuk kapsul yang mengandungi tiga hingga tujuh folikel berpadu, setiap satunya mengandungi beberapa butiran hitam yang digunakan sebagai rempah ratus dan bahan perubatan.
.
Habbatus Sauda merupakan bahan utama di dalam Minyak Herba Asmak.
.
.
#InfoHabbatussauda
#MinyakHerbaAsmak
#ProdukAsmakMujarab
#ProdukSemulajadi
#minyakherbaasmakmelaka

Wasap.my/601111453281


Image
*3 TEKNIK URUTAN BAYI UNTUK HIDUNG TERSUMBAT*
.
.
Hidung anak tersumbat?
.
Ikuti Tips 3 Teknik Urutan di dalam gambar.

Minyak Herba Asmak by MHAMSB mmg best utk urut baby. Mcm minyak org2 dulu.. yg best sgt ank tido nyenyak lps kena urut dgn ibu dia 😘
.

Kredit FB Page 9 Bulan 10 Hari
.
#MinyakHerbaAsmak
#legakanhidungtersumbat
#tipsbaby
#batukselsema
#minyakherbaasmakmelaka
#AnakSihatHatiTenang